Відпочинок в Домінікані

Важко з чимось порівняти лінію  східного узбережжя Домініканської Республіки. Тут і море, і сонце, тут наче Діснейленд. Врешті-решт, саме тут все включено. Курорти ростуть, мов лісові просіки серед сліпучих пляжів швидше, аніж реальні  агенти по операціях з нерухомістю можуть їх продати.

Є більше 40 000 готельних номерів в Пунта-Кана і Ель-Макао, та прекрасне сполучення. Пляжі Домінікани наповнені  м’якою, білою текстурою і теплими бірюзовими водами.  Незважаючи на відсутність обмежень і неймовірний розвиток пляжного бізнесу, тут до сих пір вдається знайти ідилію дикого Карибського морського пейзажу без багатолюдного натовпу засмагаючих.  Але важко перелічити всі курорти і кондомініуми, де повним ходом будують тротуари та велосипедні доріжки.

Більшість курортів розкидані навколо пляжів Баварія. Курорти оточують різноманітні магазини, бари, кафе, клуби. І кожен курорт оповитий невеликими комерційними площадками, як, наприклад, Ель-Кортесіто, де смуга магазинів простягається уздовж міського пляжу.  Пунта-Кана (Сива точка), крайня східна вершина країни, де знаходиться аеропорт, має деякі з найбільш розкішних курортів на карибах і поля для гольфу.

Рейси в Домінікану

Транзитні перельоти відбуваються через країни Європи. Зручні маршрути з Києва до Санто-Домінго — через Амстердам (авіакомпанія KLM), Париж (Air France) і Франкфурт (Condor спільно з Lufthansa); до Пунта-Кани — через Цюріх (SWISS).

Загальний час у дорозі з урахуванням пересадок — від 15 годин.

При вильоті з країни оплачується аеропортовий збір $ 20, зазвичай він вже включений у вартість квитків.

Віза в Домінікану

Для громадян України в’їзд в Домінікану безвізовий. При собі необхідно мати закордонний паспорт, дійсний мінімум 3 місяці з моменту в’їзду, зворотний квиток і ваучер на поселення в готель. При перетині кордону потрібно заповнити туристичну карту і заплатити збір $ 10. Вона дійсна протягом 30 днів.

Діти до 18 років, які подорожують без батьків або у супроводі одного з батьків або опікуна, повинні мати при собі дозвіл на поїздку від батьків або від другого з батьків або опікуна.

Продовжити візу до 90 днів можна в місцевих органах поліції за $ 20.