Відпочинок в Тайланді

Для відпочинку в Тайланді потрібно мати відчуття контрасту та широкі погляди на життя. Адже це місце суперечностей та дивовижностей. Тому тури в Тайланд завжди сповнені барв та новизни.

Дружній та веселий, екзотичний і тропічний, культурний та історичний, Таїланд випромінює золотистий відтінок від своїх блискучих храмів і тропічних пляжів. Особливо чарівна вічна тайська щира посмішка.

 Небесні простори

Небесний світ є близькою довіреною особою в цій буддійській нації, а релігійна відданість — барвиста і повсякденна.  Блискучі храми і золоті статуї Будд, сільський і сучасний пейзаж.  Стародавні дерева Баньян, церемонно загорнуті в священні тканини в честь духів. Провісники релігії приносять святі реліквії і прикрашають скромні будинки, а також монументальні центри. Святі обереги відвертають дорожньо-транспортні пригоди.  Відвідувачі можуть приєднатися до релігійних свят в північному сході Таїланду, завітати у підземні печери святинь в Канчанабурі і Пхетчабурі,  здійснити паломництво на вершинах пагорбів храмів в північній частині Таїланду.

 Рясна кухня Тайланду

Обожнювана у всьому світі, тайська кухня висловлює фундаментальні аспекти тайської культури: це щедрий, теплий, освіжаючий і розслабляючий напрямок культури.  Кожне тайське блюдо готується на свіжих місцевих продуктах — їдкому лемонграсса, пекучих перців і пухких морепродуктів.  Різноманітне національне меню будується навколо чотирьох основних смаків: пряний, солодкий, солоний і кислий.  Апетити манять до пересувних халупок локшини в Бангкоці, павільйонів з морепродуктами на Пхукеті і бірманських ринкових прилавків в Месоті.  Кулінарні курси показують простоту, здавалося б, складних страв і освоєння ринку їжі є одним з важливих навичок виживання.

 Дивовижні місця

З довгою берегової лінією і джунглями, а також блакитними водами, Таїланд є тропічним відпочинком для гедоністів і відлюдників, принців і жебраків.  Цей рай пропонує різноманітне меню: розваги на ніжному прибої в До Липі, дайвінг з китовими акулами на вихідні в Ко Тао, морські скелі Крабі, кайтбординг в Хуа Хін, тусовки на Ко-Пхі-Пхі, одужання на оздоровчому курорті на Самуї  і бенкети на пляжах, де пісок зустрічається з морем.

 Поля і ліси

У перервах між метушнею міст і населених пунктів є сільські глибинки, які являють собою суміш з рисових полів, тропічних лісів і приземкуватих сіл, які пронизані сільськогосподарським годинами.  На півночі ліси і поля натикаються на зубасті сині гори, прикрашені сріблястими водоспадами.  На півдні вапнякові скелі малюють культовий пейзаж, немов доісторичні хмарочоси.  Зазвичай посушливий північний схід випромінює смарагдовий відтінок під час сезону дощів, коли ніжні зелені рисові паростки покривають землю своїм килимом.

Рейси в Тайланд

Авіакомпанії Windrose і «МАУ» виконують прямий рейс Київ — Бангкок. Час в дорозі — близько 10 годин. Також є варіанти транзитного перельоту в столицю Таїланду у Turkish Airlines — через Стамбул, у «Трансаеро» і «Аерофлоту» — через Москву, а також у багатьох європейських перевізників з пересадкою в одному з аеропортів Європи.

Віза в Тайланд

Туристична віза для громадян України відкривається по прильоту тільки на 15 днів перебування в країні. Її вартість — 1000 батів (приблизно $ 32).

Набір необхідних документів: закордонний паспорт, дійсний не менше 6 місяців після закінчення поїздки; анкета; 1 фотографія 4×6 см, зроблена не пізніше ніж за 6 місяців до дати вильоту; зворотний квиток на дату не пізніше, ніж через 15 днів від дати в’їзду в країну (в іншому випадку туриста можуть депортувати); міграційна картка (видається і заповнюється в літаку). В аеропорту Бангкока можуть попросити пред’явити готівку як доказ платоспроможності — з розрахунку $ 650 на людину або $ 1300 на сім’ю. Якщо гроші на картці, необхідно зняти їх в банкоматі. Якщо термін дії туристичної візи закінчується в неділю або будь-яке офіційне свято, вона автоматично продовжується на наступний день.

Для поїздки на термін більше 15 днів потрібно відкрити туристичну візу в консульстві Таїланду. Вона дійсна протягом 3 або 6 місяців, але дозволяє перебувати в країні до 30 або до 60 днів.

Для туристичної візи необхідні: закордонний паспорт, дійсний не менше 6 місяців після закінчення поїздки, в якому є мінімум 2 чисті сторінки; 1 фото 3,5х4,5 см; анкета, заповнена англійською; довідка з місця роботи, для учнів — з місця навчання (перекладена англійською), для пенсіонерів — пенсійне посвідчення; довідка з банку про стан рахунку або дорожні чеки на суму $ 650 на людину або $ 1300. на сім’ю; копія оплачених квитків туди і назад; копія медстраховки.

Для неповнолітніх, наступних у супроводі третіх осіб, необхідно надати свідоцтво про народження і довіреність від батьків, завірену нотаріально. Якщо дитина їде з одним з батьків — дозвіл на виїзд від другого. На дітей віком від 6 років, вписаних в паспорт батьків, повинні бути вклеєні фото. Діти з 14 років зобов’язана повинні мати свій проїзний документ.

На дітей, вписаних в паспорт батьків, не треба заповнювати окрему анкету, їх дані вносяться в анкету батьків, а фотографії наклеюються поруч з фотографією батька. Якщо у дитини є закордонний паспорт, на нього оформляється віза як на дорослого.

Консульський збір за одноразову туристичну візу становить $ 40 (оплата в доларах).

У разі простроченого перебування в країні на термін від 1 до 21 днів туриста оштрафують на 500 батів за кожний день прострочення. Якщо термін довший, можна опинитися у в’язниці з подальшою депортацією з Таїланду.

Необхідні телефони
Посольство України в Таїланді в Бангкоку: 66 (2) 685-32-16
Пожежна служба 199
Поліція 191, 193
Туристична
поліція 195, 1155
Швидка допомога 252-21-71
Надзвичайні ситуації 191